You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
GRILLOWANE MIĘSNE KULKI Z DIPEM JOGURTOWYM
recipe image GRILLOWANE MIĘSNE KULKI Z DIPEM JOGURTOWYM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag mięsa mielonego
  • kajzerka
  • mleko (do namoczenia bułki)
  • 2 łyżki musztardy
  • ˝ pęczka mięty
  • ok. 5 łyżek oleju
  • ok. 3 łyżek mąki
  • Dip jogurtowy
  • Składniki
  • Jogurt naturalny ok. 250 ml.
  • 3 łyżki serka homogenizowanego
  • ˝ ogórka
  • Pomidor
  • ˝ pęczka mięty
  • Sok i skórka z ˝ cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • Przyprawy (sól, pieprz)
Sposób przygotowania/kroki
Kajzerkę namoczyć w mleko, następnie odcisnąć. Mięte posiekać. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, bułką, miętą, musztardą, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować nieduże kulki, obtoczyć w mące i posmarować wierzch olejem. Piec na tacce do grillowania przez ok. 20 minut (czas pieczenia zależy od wielkości kulek mięsnych). W celu przygotowania dipu należy obrać ogórek, i pokroić w drobną kostkę podobnie jak pomidora. Mięte i czosnek drobno posiekać. Wymieszać jogurt z serkiem homogenizowanym, ogórkiem, pomidorem, miętą i czosnkiem. Przyprawić sokiem z cytryny, skórką z cytryny, solą i pieprzem. Kulki mięsne podawać z dipem dekorując liściem sałaty i świeżą miętą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.