You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
GRECKA SAŁATKA
recipe image GRECKA SAŁATKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 2 pomidory (mniejsze)
  • 1 ogórek (mniejszy)
  • 1 mała cebula
  • 4-6 czarnych oliwek
  • 1/4 strąka papryki zielonej
  • 1 gruby plaster sera feta
  • oliwa z oliwek
  • ocet winny
  • oregano
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania/kroki
Ogórek obrać i pokroić w plasterki. Następnie dodać pomidory pokrojone w ósemki, cebulę pokrojoną w cienkie krążki. Z papryki wyjąć gniazdo nasienne, oczyścić z pestek, pokroić na wąskie plastry. Wszystkie warzywa przyprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać, dodać do smaku oliwę z oliwek i ocet winny. Fetę pokroić w grubszą kostkę, ułożyć na wierzchu sałatki (nie mieszać! bo feta się rozpadnie). Aby fetę pokroić na ładną kostkę warto nóż od czasu do czasu zmoczyć w gorącej wodzie.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.