You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
GOŁĄBKI
recipe image GOŁĄBKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • pół kg mielonego mięsa,
  • pół kg ryżu,
  • główka kapusty,
  • 1 bułka namoczona w mleku,
  • pół szklanki kaszy manny,
  • bułka tarta,
  • 1 jajko,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw ugotuj ryż i wystudź go. Następnie z kapusty wytnij środek i ugotuj ją w całości. Kapustę ostudź i poszatkuj. Z ryżu, kaszy manny, jajka, mięsa, bułki, kapusty, soli i pieprzu, wyrób jednolitą masę. Następnie uformuj z masy niezbyt duże kulki, panieruj w bułce tartej i usmaż na złoty kolor.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.