You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
FASOLKA SZPARAGOWA PASTERYZOWANA
recipe image FASOLKA SZPARAGOWA PASTERYZOWANA
Składniki
W skrócie
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 2 kg fasolki szparagowej
  • - 4 łyżeczki soli
  • - 3 szklanki wody
  • - 1 łyżeczka cukru
Sposób przygotowania/kroki
Fasolkę bardzo dobrze umyć. Usunąć z niej łyko, po czym włożyć do wrzącej wody. Następnie gotować 4 minuy i odcedzić. Przenieść do wyprażonych w piekarniku słoików. Zalewę zagotować z wody, soli oraz cukru. Zalać fasolkę Zalewą i szczelnie zakręcić słoiki. Zakręcone słoiki pasteryzować w wodzie 1,5 godziny w temp 90 do 95 C. Następnego dnia pasteryzować przez 30 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.