You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
DOMOWE GOFRY
recipe image DOMOWE GOFRY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • półtorej szklanki mąki pszennej,
  • pół szklanki śmietany lub mleka,
  • pół kostki margaryny,
  • 4 jajka,
  • 5 dag cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • skórka otarta z 1 cytryny,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Masło zmiksuj z cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Do maślanego kremu, stale ucierając dodawaj po jednym jajku, a następnie po łyżce mąki z dodatkami, skórkę cytrynową, a następnie po jednej łyżce śmietany. Zmiksowane ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Teraz rozgrzej gofrownicę i wylewaj jednorazowo dwie łyżki wazowe ciasta. W gofrownicy każdy gofr piecze się 4 minuty.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.