You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CZOSNEK MARYNOWANY
recipe image CZOSNEK MARYNOWANY
Składniki
W skrócie
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 6 dużych, jędrnych główek czosnku
  • - 5 dag cukru
  • - łyżka soli
  • - 1,2 litra wody
  • - 300 ml octu winnego białego
Sposób przygotowania/kroki
Główki czosnku obrać i podzielić na ząbki. Przygotować zalewę. Wodę należy wymieszać z octem, solą oraz cukrem, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Zmniejszyć ogień, wrzucić czosnek, zagotować i gotować 1 minute. Następnie odstawić, przykryć i wystudzić. Przenieść do słoików i dobrze zamknąć. Przechowywać w lodówce . Po 10-14 dniach czosnek jest bardzo smaczny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.