You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CZOSNEK MARYNOWANY 2
recipe image CZOSNEK MARYNOWANY 2
Składniki
W skrócie
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag czosnku,
  • 2 szklanki wody, najlepiej mineralnej,
  • 1/2 szklanki octu winnego (6%),
  • 2 łyżeczki soli,
  • 2 łyżki cukru.
Sposób przygotowania/kroki
Zagotuj wodę z octem, cukrem i solą, ostudź. Ząbki czosnku obierz i ułóż w małych, uprzednio wyparzonych, czystych słoiczkach. Zalej przestudzoną zalewą, zamknij wygotowanymi pokrywkami i pasteryzuj około 10 minut. Do zalewy możesz także dodać pokruszoną pikantną papryczkę, kilka ziaren gorczycy lub pieprzu.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.