You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CIELĘCE SZASZŁYKI
recipe image CIELĘCE SZASZŁYKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag. cielęciny
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej (może być inna wędzona wędlina, nawet boczek)
  • Sól
Sposób przygotowania/kroki
Mięso pokroić w grubszą kostkę, posolić, skropić oliwą, która placami należy wetrzeć w mięso. Plastry wędliny pokroić na połówki. Przygotowane mięso i wędlinę nakłuwać na przemian na patyczki do szaszłyków. Nie należy nabijać ich za ciasno, gdyż wędlina nie zrumieni się. Lepiej zostawić minimalny odstęp tak żeby mięso nie stykało się z wędliną. Piec na grilli często obracając przez ok. 15 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.