You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CIASTO Z OCTEM
recipe image CIASTO Z OCTEM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 25 dag (1 kostka) margaryny,
  • 2 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 6 łyżek oliwy,
  • 6 łyżek mąki pszennej,
  • 6 jajek,
  • 2 szklanki cukru,
  • 2 łyżki mocnego octu (10%),
  • 1 torebka proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy,
  • tłuszcz i tarta bułka do formy.
Sposób przygotowania/kroki
Oba rodzaje mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Margarynę o temperaturze pokojowej utrzyj na krem z cukrem. Nadal ucierając, dodawaj kolejno jajka, a następnie po łyżce mąki z dodatkami, oliwę, ocet oraz aromat. Dokładnie wymieszaj. Ciasto przełóż do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na 40 minut. Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.