You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CIASTO Z DYNI
recipe image CIASTO Z DYNI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Słodkości
  • Ciasto:
  • 10 dag kokosowego masła,
  • 25 dag mąki pszennej,
  • 2 duże łyżki octu jabłkowego,
  • 1 całe jajko,
  • 1/2 łyżeczki cukru,
  • 1/2 łyżeczki soli.
  • Masa:
  • 50 dag miąższu z dyni,
  • 3 całe jajka,
  • 12 dag serku homogenizowanego,
  • 120 ml mleka,
  • 18 dag brązowego cukru,
  • szczypta gałki muszkatołowej, mielonych goździków oraz imbiru.
Sposób przygotowania/kroki
Ciasto zagnieć z podanych składników, a następnie włóż je na godzinę do lodówki. Do 100 ml wody dodaj obraną ze skórki i pokrojoną dynię i duś około 5 minut. Następnie utrzyj serek homogenizowany z cukrem, jajkami, mlekiem i przyprawami. Gdy to wszystko wymieszasz, dodaj dynię. Potem rozwałkuj dość cienko ciasto i rozłóż je na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blaszce, następnie posmaruj je roztrzepanym żółtkiem. Włóż do piekarnika na około 20 minut, potem ponakłuwaj je widelcem, wyłóż dyniowe nadzienie i piecz około godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.