You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CIASTKA OWSIANE PO DUŃSKU
recipe image CIASTKA OWSIANE PO DUŃSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Słodkości
  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 kostka masła,
  • 1 szklanka płatków owsianych,
  • cukier waniliowy,
  • 1 szklanka fistaszków,
  • 1 łyżeczka sody.
Sposób przygotowania/kroki
W misce połącz masło z cukrem, sodą oraz cukrem waniliowym. Dodaj fistaszki oraz płatki owsiane, wymieszaj. Następnie partiami dosypuj mąkę i zagnieć ciasto, dość tłuste i zwarte. Z tak zagniecinego ciasta ulep kilka wałeczków o średnicy 2 centymetrów. Potnij je nożem na kawałki o długości 4 centymetrów. Każdy z tych kawałków spłaszcz w dłoniach. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 15 minut.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.