You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CHRUPKI
recipe image CHRUPKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • półtorej szklanki płatków kukurydzianych,
  • 1 szklanka grubo posiekanych dowolnych orzechów lub migdałów,
  • 1/4 szklanki miodu,
  • kilka kropli aromatu pomarańczowego,
  • sól,
  • 1 łyżka margaryny.
Sposób przygotowania/kroki
Orzechy upraż na suchej patelni na małym ogniu. Do uprażonych orzechów dodaj aromat pomarańczowy, miód, margarynę i dalej podgrzewać, mieszając, aż się roztopi. Następnie wsyp płatki i dokładnie wymieszaj. Teraz masę wyłóż do wyłożonej folią spożywczą i wysmarowanej tłuszczem płaskiej foremki lub tortownicy. Upiecz i ostudź. Po ostudzeniu pokrój w kostkę nożem maczanym w gorącej wodzie. Ciasteczka należy przechowywać w blaszanej puszce.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.