You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CHLEBEK CHILIJSKI
recipe image CHLEBEK CHILIJSKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
  • 125 ml. mleka
  • skórka z 1 cytryny
  • 115 g. masła
  • 2 jajka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 szkl. mąki
  • 2 łyżki brandy
  • 1/2 szkl. migdałów
  • 1/2 szkl. wiśni kandyzowanych
  • 1/2 szkl. ulubionych owoców kandyzowanych
  • 1/2 szkl. rodzynek
  • 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania/kroki
Mąkę przesiać (2szkl.) dodać proszek do pieczenia i masło. Jajka ubić z cukrem dodać do ciasta, wymieszać. Pozostałą maką posypać bakalie, owoce i skórkę z cytryny. Dodać do ciasta razem z dwoma łyżkami brandy. Przygotować formę, natłuszczając ją oliwą. Ciasto piec przez mniej więcej 1,5 h. w piekarniku nagrzanym do teperatury 150 stopni.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.