You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CHILI CON CARNE
recipe image CHILI CON CARNE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 500 g. mielonego mięsa np. karczku, łopatki
  • 250 g. czerwonej fasoli ( z puszki, odsączona)
  • 2 papryczki chili (dla chcących bardzo pikantne można dać nawet 3 papryczki chili)
  • czerwona papryka
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 szkl. rosołu
  • sól, pieprz, chili
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania/kroki
Na oliwie usmażyć na złoty kolor cebulę. Następnie dodać mięso, czosnek, papryczki chili, przyprawy. Smażyć przez ok. 15 minut. Do usmażonego mięsa dodać rosół, pomidory i gotować ok. 2 h. Na koniec dodać fasolę, kukurydzę i gotować przez ok. 10 minut. Danie powinno być dość gęste, można podać dekorując ziołami np. listkiem świeżej bazylii.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.