You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CHIŃSKI OMLET
recipe image CHIŃSKI OMLET
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 6 jajek,
  • 20 dag niewielkich jędrnych pieczarek,
  • 2 szklanki kiełków soi,
  • 1 cebula,
  • pół niedużego selera korzeniowego,
  • garść posiekanej pietruszki,
  • 1 łyżeczka sosu sojowego lub przyprawy do zup,
  • sok i skórka otarta z połowy cytryny,
  • oliwa.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw oczyść pieczarki i drobno je posiekaj, po czym skrop sokiem z cytryny i pozostaw na 10 minut. Następnie cebulę, kiełki oraz natkę posiekaj, selera zetrzyj na tarce, a białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Potem żółtka wymieszaj z jarzynami, łyżeczką przyprawy oraz skórką cytrynową. Teraz dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj i smaż na tłuszczu na dużej patelni jak zwykły omlet lub naleśnik - obracając na drugą stronę najlepiej za pomocą pokrywki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.