You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CHŁODNIK PO HOLENDERSKU
recipe image CHŁODNIK PO HOLENDERSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 2 butelki jasnego piwa
  • szkl. czerwonego wina
  • szkl. śmietany
  • 1 cytryna
  • szkl. cukru
  • 2 łyżki rodzynek
  • cynamon
  • 2 goździki
  • 1/2 l wody
Sposób przygotowania/kroki
Do zimnej wody włożyć cynamon, goździki, cukier. Gotować pod przykryciem ok. 20 minut. Następnie zestawić z ognia, wsypać rodzynki i sok z cytryny, schłodzić. Do zimnego płynu wlać piwo, czerwone wino i podprawić śmietaną. Najlepiej jest chłodnik podawać z grzankami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.