You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CEBULOWY PASZTET
recipe image CEBULOWY PASZTET
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag cebuli,
  • 3 łyżki masła,
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki startego sera żółtego, najlepiej parmezanu,
  • pół szklanki śmietany,
  • pół czerstwej dużej bagietki,
  • pół szklanki kaszy manny,
  • sól,
  • pieprz,
  • gałka muszkatołowa,
  • tarta bułka.
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę drobno posiekaj, na moment włóż na sicie do wrzątku, odcedź. Następnie duś na tłuszczu, zalej śmietaną i duś na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Dodaj pokrojoną w kostkę czerstwą bułkę, by wchłonęła płyn i dobrze wymieszaj. Masę cebulową przepuść przez maszynkę bądź zmiksuj. Dopraw do smaku, dodaj ser, przesianą kaszę mannę, żółtka i sztywną pianę z białek. Całą masę wylej do formy do zapiekania, wysmarowanej masłem i posypanej bułą tartą. Posyp wiórkami zimnego masła i zapiekaj około 30 minut w nagrzanym piekarniku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.