You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
CEBULOWE KRĄŻKI W CIEŚCIE
recipe image CEBULOWE KRĄŻKI W CIEŚCIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 3 duże ładne cebule,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 suszona ostra papryczka,
  • 1 szklanka oleju,
  • 4 jajka,
  • 25 dag mąki pszennej,
  • 0,33 l jasnego piwa,
  • 5 dag margaryny,
  • sól,
  • mielona papryka,
  • garść posiekanych ziół (natka pietruszki, tymianek, szczypiorek, rozmaryn).
Sposób przygotowania/kroki
Margarynę stop i ostudź do temperatury pokojowej. Mąkę wymieszaj z żółtkami, dodaj stopioną margarynę i powoli wlewaj piwo. Dopraw do smaku solą i papryczką, dodaj zieleninę i wyrób na jednolite ciasto. Odstaw na godzinę. Cebulę obierz i pokrój w dość grube plastry. Czosnek zmiażdż, część oleju wymieszaj z czosnkiem, solą i szczyptą mielonej papryki. Cebule ułóż w małej salaterce i wymieszaj z olejem, odstaw na godzinę. Pozostały olej rozgrzej. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, wymieszaj z ciastem naleśnikowym. Krążki cebuli lekko odsącz i maczaj w cieście piwnym. Smaż na złoty kolor z obu stron, a następnie odsącz na cedzaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.