You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ŁOSOŚ W ZIOŁACH
recipe image ŁOSOŚ W ZIOŁACH
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg filetów z łososia,
  • 5 gałązek świeżego rozmarynu,
  • 1 bulwa fenkułu pokrojonego w ósemki,
  • 8 liści laurowych,
  • pół pęczka suszonego tymianku,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 2 łyżki soku z cytryny.
Sposób przygotowania/kroki
Liście laurowe, tymianek oraz rozmaryn ułóż na ruszcie gorącego grilla, na całej jego powierzchni. Następnie na ziołach poukładaj łososia, wokół którego poukładaj kawałki fenkułu. Potem wymieszaj sok z cytryny z oliwą i posmaruj tym łososia. Później przykryj rybę folią aluminiową, by po upieczeniu nadal była soczysta. Tak przygotowaną rybę piecz przez około pół godziny, od czasu do czasu smarując ją wymieszanym sokiem z cytryny z oliwą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.