You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BURACZKI Z JABŁKIEM I ŚWIEŻYM IMBIREM
recipe image BURACZKI Z JABŁKIEM I ŚWIEŻYM IMBIREM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 50 dag buraków
  • - 50 dag jabłek kompotowych
  • - 40 dag cebuli
  • - 2 duże ząbki czosnku
  • - łyżka posiekanego świeżego korzenia imbiru
  • - łyżeczka sproszkowanej pikantnej papryki
  • - kawałek laski cynamonu ( 3-4 cm)
  • - 25 dag cukru brązowego
  • - 500 ml (2 szklanki) octu winnego czerwonego
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę obrać i posiekać. Czosnek obrać i zmiażdzyć. Jabłka i buraki obrać i zetrzeć na tartce do jarzyn. Najlepiej na dużych otworach. Wszystkie składniki sosu wrzucić do rondla po czym doprowadzić do wrzenia, przykryć i powoli na zmniejszonym ogniu gotować przez 90 min. Czasami należy zamieszać, aby buraczki sie nie przypaliły. Kiedy buraczki będą już odpowiednio miękkie należy przełożyć je do wyparzonych i gorących słoików, po czym zamknąć zakrętkami przetartymi w środku wódką lub spirytusem. Pod kocem ostudzić.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.