BRAZYLIJSKA ZUPA Z PALMOWYCH SERC
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 1 szklanka serc palmowych z puszki,
- 2 szklanki wywaru drobiowego,
- 1 szklanka mleka,
- 1 szklanka śmietany tortowej,
- 4 łyżki mąki,
- 4 łyżki masła,
- szczypta białego pieprzu.
Sposób przygotowania/kroki
Serca wyjmij z puszki, odsącz je i opłucz, po czym zblendreuj. W niewielkim garnku roztop masło, wsyp mąkę i zrób delikatną zasmażkę. Następnie do zasmażki wlej powoli bulion, cały czas mieszaj, by nie zrobiły się grudki. Teraz dołącz serca i ponownie zblenderuj. Tuż przed podaniem zupy wlej do niej śmietanę i mleko, podgrzej w miarę mocno, lecz nie zagotowuj. Dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu