You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BOEUF STROGONOF
recipe image BOEUF STROGONOF
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag polędwicy wołowej
  • 25 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 130 ml śmietany
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki,
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
Sposób przygotowania/kroki
Wołowinę pokroić w słupki, przyprawić i opruszyć mąką, podsmażyć. Porzełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu obsmażyć cebulę, potem pieczarki pokrojone w plasterki. Warzywa włożyć do mięsa i zalać wszystko taką ilością bulionu, żeby mięso było zakryte. Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat i śmietanę. W razie potrzeby doprawić do smaku papryką, doprawić.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.