You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BOCZEK PIECZONY
recipe image BOCZEK PIECZONY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • - 1 kg chudego boczku
  • - sól
  • - pieprz
  • - ziele angielskie
  • - liść laurowy
  • - papryka
  • - majeranek
  • - tymianek
  • - kminek
  • - folia aluminiowa
Sposób przygotowania/kroki
Wstawić naczynie z wodą, dodać liść laurowy, pieprz i ziele angielskie, gotować. Do gotującego się wrzątku włożyć boczek. Następnie wszystko gotować przez 30 minut na bardzo wolnym ogniu najlepiej w temperaturze 80 do 90 st.C. Wyjąć i bardzo szybko przełożyć do zimnej wody. Ostudzić i oddzielić skórke. Mięso natrzeć przyprawami, zawinąć je w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut. Boczek należy studzić w folii, przyciśnięty deską.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.