You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BEFSZTYK
recipe image BEFSZTYK
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 600 g wołowej polędwicy,
  • 40 masła,
  • 60 g tłuszczu,
  • 150 g cebuli,
  • pieprz, sól.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw obierz cebulę i pokrój ją w półtalarki, po czym podsmaż delikatnie. Następnie polędwicę umyj i pokrój wzdłuż włókien na 3-centymetrowej grubości kawałki. Rozgrzej dość mocno patelnię, wysmaruj tłuszczem. Dłonią zgnieć delikatnie mięso i smaż na patelni około 3 minut. Gdy się zarumieni przewróć na drugą stronę i smaż kolejne 3 minuty. Zanim podaż usmażoną wołowinę, na każdym kawałku ułóż plasterek masła oraz podsmażoną cebulkę.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.