BEFSZTYK 2
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 60 dag polędwicy wołowej,
- kieliszek czerwonego wina,
- 30 g masła,
- 2 ząbki czosnku,
- szczypta soli i pieprzu,
- liść laurowy,
- 1 łyżka oliwy.
Sposób przygotowania/kroki
Umyj mięso i pokrój je na cztery grube plastry, rozgnieć dłonią i oprósz solą i pieprzem, pozostaw na 10 minut. Następnie rozgrzej na patelni masło i oliwę, wrzuć liść laurowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Teraz na rozgrzanej patelni ułóż befsztyki i usmaż je dobrze z obu stron. Dodaj kieliszek wina, zagotuj, wyjmij liścia laurowego. Befsztyki podaj polane sosem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu