You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BEFSZTYK 2
recipe image BEFSZTYK 2
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 60 dag polędwicy wołowej,
  • kieliszek czerwonego wina,
  • 30 g masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • liść laurowy,
  • 1 łyżka oliwy.
Sposób przygotowania/kroki
Umyj mięso i pokrój je na cztery grube plastry, rozgnieć dłonią i oprósz solą i pieprzem, pozostaw na 10 minut. Następnie rozgrzej na patelni masło i oliwę, wrzuć liść laurowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Teraz na rozgrzanej patelni ułóż befsztyki i usmaż je dobrze z obu stron. Dodaj kieliszek wina, zagotuj, wyjmij liścia laurowego. Befsztyki podaj polane sosem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.