You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BARANINA W JOGURCIE
recipe image BARANINA W JOGURCIE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
  • pół kg baraniny pokrojonej w kostkę,
  • półtorej szklanki jogurtu,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 szklanka wody,
  • 2 łyżeczki imbiru w proszku,
  • półtorej łyżeczki ostrej paryki,
  • pół łyżeczki pieprzu,
  • półtorej łyżeczki soli,
  • 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
  • 4 łyżki stołowe pasty pomidorowej,
  • pół łyżeczki kminku,
  • 2 duże cebule pokrojone w krążki.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw połącz sól z jogurtem, po czym wymieszaj to z mięsem i na dobę wstaw do lodówki pod przykryciem. Następnego dnia do garnka wlej olej, rozgrzej go i podsmaż na nim cebulę. Dodaj wodę, czosnek oraz imbir i gotuj przez 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie dodaj resztę przypraw i gotuj przez kolejne dziesięć minut, po czym dołącz pastę pomidorową, gotuj przez pięć minut. Na koniec dodaj mięso wraz z jogurtem i duś pod przykrciem przez około półtorej godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.