You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
BANANOWIEC
recipe image BANANOWIEC
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Słodkości
  • 3 spore banany,
  • półtorej szklanki mąki pszennej,
  • 3 jajka,
  • 1/3 szklanki kaszy manny,
  • 1 szklanka cukru,
  • pół szklanki oleju,
  • sok z cytryny,
  • 1 porcja proszku do pieczenia (na 50 dag mąki),
  • sól,
  • cukier puder do posypania,
  • tłuszcz i tarta bułka do nasmarowania formy.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw utrzyj jajka z cukrem. Następnie obierz banany i pokrój je w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Potem banany zmiksuj, wymieszaj z masą jajeczną i wyrób na jednolitą masę. Następnie mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli, dodaj do masy bananowej razem z kaszą manną i dobrze zmiksuj. Dodaj olej i wyrób na jednolitą masę. Przygotowane ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i wstaw do nagrzanego do180°C piekarnika i piecz około 40 minut. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.