ANGIELSKIE CIASTECZKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Słodkości
- 2 szklanki mąki pszennej,
- kostka masła,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 szklanka cukru,
- 4 łyżeczki naturalnego jogurtu,
- pół szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich,
- cukier waniliowy.
Sposób przygotowania/kroki
Na początku utrzyj masło z cukrem, cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia na pulchną masę. Następnie dodaj mąkę i orzechy. Całość zagnieć na jednolite ciasto, po czym odrywaj po kawałku ciasta i formuj kulki o średnicy 4 centymetrów. Następnie spłaszcz w dłoniach tak, by powstały talarki o średnicy 5 centymetrów. Piecz w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza przez około 12 minut. Po upieczeniu polej je czekoladą.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu