You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ANGIELSKI SOS
recipe image ANGIELSKI SOS
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 3 szalotki,
  • 1 stołowa łyżka musztardy,
  • pół szklanki czerwonego wytrawnego wina,
  • 3 łyżki porzeczkowej galaretki,
  • 1 pomarańcza,
  • 1 cytryna,
  • imbir,
  • papryka czerwona sproszkowana,
  • cukier.
Sposób przygotowania/kroki
Szalotki obierz i posiekaj drobno. Następnie zagotuj wino i wrzuć do niego cebulkę, po czym zagotuj jeszcze raz, wsyp galaretkę i dokładnie wymieszaj tak, by powstała jednolita konsystencja. Gdy już to uczynisz ostudź i dodaj sok z pomarańczy, cytryny, musztardę oraz szczyptę imbiru i papryki. Na koniec dopraw cukrem do smaku. Najlepiej sos smakuje z mięsem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.