ANGIELSKI SOS
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 3 szalotki,
- 1 stołowa łyżka musztardy,
- pół szklanki czerwonego wytrawnego wina,
- 3 łyżki porzeczkowej galaretki,
- 1 pomarańcza,
- 1 cytryna,
- imbir,
- papryka czerwona sproszkowana,
- cukier.
Sposób przygotowania/kroki
Szalotki obierz i posiekaj drobno. Następnie zagotuj wino i wrzuć do niego cebulkę, po czym zagotuj jeszcze raz, wsyp galaretkę i dokładnie wymieszaj tak, by powstała jednolita konsystencja. Gdy już to uczynisz ostudź i dodaj sok z pomarańczy, cytryny, musztardę oraz szczyptę imbiru i papryki. Na koniec dopraw cukrem do smaku. Najlepiej sos smakuje z mięsem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu