You are here::
 
 

Miód Pitny Dwójniak

Miód Pitny Dwójniak

Data wpisania na Listę Produktów Tradycyjnych: 28 września 2005
Kategoria produktu: Napoje (alkoholowe i bezalkoholowe)
Opis produktu:
- kolor złocisty do ciemnobursztynowego
- opakowania od 100 ml do kilku litrów, beczułki, gąsiorki, kamionki
- smak miodowy
Pochodzenie: Miód Pitny Dwójniak to miód pitny o historycznie ustalonym składzie, min. okres leżakowania wynosi ok. 1.5 roku. Zgodnie z art. 15 ust. 3 ustawy o produkcji win, moszczów winnych i miodów pitnych oraz o obrocie tymi produktamidwójniakiem może być nazwany tylko miód pitny, wyprodukowany z jednej części objętościowej miodu naturalnego i jednej części wody.
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.