You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZUPA PO WĘGIERSKU
recipe image ZUPA PO WĘGIERSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg kapusty kiszonej,
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany,
  • 20 dag wędzonego boczku,
  • 3 cebule,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej,
  • 20 dag wędzonej kiełbasy,
  • 1 łyżka stołowa mąki,
  • sól.
Sposób przygotowania/kroki
Do 5 litrowego garnka wrzuć kapustę, zalej ją 3 litrami wody i zagotuj. Następnie pokroj w kostkę boczek i podsmaż go na patelni. Dodaj do kapusty. Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj, wrzuć do kapusty. Cały czas gotuj na małym ogniu dotąd, aż kapusta stanie się miękka. Gdy zupa będzie już prawie gotowa, pokrój w plasterki kiełbasę i dodaj do zupy. Dopraw solą i papryką. Na koniec wymieszaj śmietanę z mąką i wlej do zupy. Całość zagotuj.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.