You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZAPIEKANKA
recipe image ZAPIEKANKA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Fast food
  • bagietka
  • 30 dag. pieczarek
  • laska kiełdasy
  • 1 cebula
  • 30 dag. żółtego sera
  • sól, pieprz
  • bazylia, oregano
  • ostra papryka
  • oliwki
Sposób przygotowania/kroki
Kiełbasę podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać cebulę i pieczarki, posolić, popieprzyć do smaku, dodać zioła i ostrą paprykę. Bagietkę przekroić na pół, a potem wzdłuż. Na bagietkę nałożyć przygotowany farsz, poukładać oliwki (można też ułożyć na wierchu plastry pomidora), polać ketchupem i posypać serem. Zapiekać w nagrzanym piekarniku (nie bardzo gorącym, bo bagietka się spali), aż ser stopnieje.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.