You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ZAPIEKANKA DLA GŁODOMORA
recipe image ZAPIEKANKA DLA GŁODOMORA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Fast food
  • 40 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
  • 40 dag grzybów,
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 3 szklanki rosołu z kostki (najlepiej grzybowy),
  • 2 cebule,
  • pół główki kapusty,
  • 1 łyżka margaryny,
  • 1 łyżka oleju,
  • garść posiekanej zieleniny (tymianek, oregano),
  • sól, pieprz,
  • kminek tłuszcz do nasmarowania formy.
Sposób przygotowania/kroki
Boczek oraz cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oleju. Następnie obierz i pokrój na cienkie plasterki ziemniaki. Grzyby oczyść i pokrój w paski, a kapustę cienko poszatkuj. W wysmarowanej tłuszczem formie układaj warstwami ziemniaki, grzyby, cebulę z boczkiem oraz kapustę. Każdą warstwę posyp kminkiem, solą oraz pieprzem i ziołami. Ostatnią warstwą powinny być ziemniaki. Całość zalej rosołem z kostki i posyp wiórkami zimnej margaryny. Wstaw do nagrzanego piekarnika na pół godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.