You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
TORTILLA 2
recipe image TORTILLA 2
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 1 kg ziemniaków,
  • 10 dag wędzonego boczku,
  • 4 cebule,
  • 12 jajek,
  • 6 łyżek śmietany,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 łyżeczki mielonej papryki,
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego,
  • szczypta pieprzu i soli.
Sposób przygotowania/kroki
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż. Następnie ugotuj ziemniaki w mundurkach, po czym obierz je i pokrój w kostkę. Ziemniaki wymieszaj z papryką, czosnkiem i śmietaną, dopraw do smaku pieprzem i solą. Do tego dodaj podsmażoną wcześniej cebulkę z boczkiem. Na końcu wlej roztrzepane dobrze jajka. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i wyłóż do niego przygotowaną tortillę. Wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piecz ją dopóki jajka się nie zetną. Wierzch tortilli musi się przyrumienić.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.