You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SZNYCELKI Z ZIARNEM SEZAMU
recipe image SZNYCELKI Z ZIARNEM SEZAMU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 40 dag pokrojonej w plasterki grubej kiełbasy,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki tartej bułki,
  • 2 łyżki ziarna sezamowego,
  • 1 łyżka ostrej musztardy,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Jajko lekko ubij ze szczyptą soli. Następnie bułkę tartą wymieszaj z ziarnem sezamowym. Kiełbasę oczyść z osłonek. Każdy plaster obtocz w mące i smaruj z obu stron musztardą. Maczaj w jajku i obtaczaj w bułce z ziarnem sezamowym. Smaż z obu stron na złoty kolor. Najlepiej podawaj na liściach sałaty posypane zieleniną z dodatkiem marynowanych grzybków bądź ogórków.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.