SZNYCELKI Z ZIARNEM SEZAMU
Składniki
- 40 dag pokrojonej w plasterki grubej kiełbasy,
- 1 jajko,
- 4 łyżki tartej bułki,
- 2 łyżki ziarna sezamowego,
- 1 łyżka ostrej musztardy,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Jajko lekko ubij ze szczyptą soli. Następnie bułkę tartą wymieszaj z ziarnem sezamowym. Kiełbasę oczyść z osłonek. Każdy plaster obtocz w mące i smaruj z obu stron musztardą. Maczaj w jajku i obtaczaj w bułce z ziarnem sezamowym. Smaż z obu stron na złoty kolor. Najlepiej podawaj na liściach sałaty posypane zieleniną z dodatkiem marynowanych grzybków bądź ogórków.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu