You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SOS MIĘSNY
recipe image SOS MIĘSNY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag mielonego mięsa,
  • 25 dag kapusty,
  • 25 dag cebuli,
  • 25 dag marchewki,
  • 25 dag selera,
  • 5 dag margaryny,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich,
  • przyprawa do zup w płynie,
  • sok z 1 cytryny,
  • sól,
  • pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Jarzynki zetrzyj na tarce z dużymi otworami, po czym skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. W garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć mięso i duś na małym ogniu, ciągle mieszając, przez około 5 minut. Następnie dodaj starte jarzynki. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z połową szklanki wody, ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do zup, dodaj do mięsa, wymieszaj i duś około 30 minut na małym ogniu, często mieszając, dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.