SOS MIĘSNY
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
- 50 dag mielonego mięsa,
- 25 dag kapusty,
- 25 dag cebuli,
- 25 dag marchewki,
- 25 dag selera,
- 5 dag margaryny,
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżka ziół prowansalskich,
- przyprawa do zup w płynie,
- sok z 1 cytryny,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Jarzynki zetrzyj na tarce z dużymi otworami, po czym skrop sokiem z cytryny i wymieszaj. W garnku rozgrzej tłuszcz, wrzuć mięso i duś na małym ogniu, ciągle mieszając, przez około 5 minut. Następnie dodaj starte jarzynki. Koncentrat pomidorowy wymieszaj z połową szklanki wody, ziołami prowansalskimi oraz przyprawą do zup, dodaj do mięsa, wymieszaj i duś około 30 minut na małym ogniu, często mieszając, dopraw do smaku.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu