You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SŁODKIE KIEŁBASKI
recipe image SŁODKIE KIEŁBASKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 75 dag grillowych kiełbasek,
  • 1 szklanka dżemu morelowego lub porzeczkowego,
  • 2 łyżki ostrej musztardy,
  • 1 łyżka płynnej przyprawy do zup,
  • olej.
Sposób przygotowania/kroki
Najpierw lekko podgrzej dżem. Jeśli będzie to konieczne, przetrzyj przez sitko lub zmiksować, po czym wymieszaj z musztardą oraz przyprawą na jednolitą masę. Następnie kiełbaski ponakłuwaj widelcem, posmaruj olejem i lekko podpiecz z wszystkich stron na grillu. Potem posmaruj glazurą i piecz, obracając, do chwili gdy na całej powierzchni kiełbasy utworzy się błyszcząca glazura.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.