You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
SAŁATKA Z SOCZEWICĄ I MAKARONEM
recipe image SAŁATKA Z SOCZEWICĄ I MAKARONEM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 80 dag makaronu (muszelki lub świderki),
  • 25 dag soczewicy,
  • 4 spore pomidory,
  • sól,
  • pieprz,
  • listek laurowy,
  • 6 łyżek octu,
  • 4 łyżki sosu sojowego,
  • 1 łyżka musztardy,
  • szczypta tymianku,
  • 4 łyżki oleju,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2 gałązki selera naciowego,
  • 2 główki cykorii.
Sposób przygotowania/kroki
Soczewicę na noc zalej przegotowaną wodą. Następnego dnia rano ugotuj w tej samej wodzie, odcedź. Zalej wrzątkiem, osól, dodaj listek laurowy i gotuj około 5 minut. Po tym czasie ostudź i odsącz. Tymianek i szczypior drobno posiekaj, wymieszaj z octem, sosem sojowym i musztardą, dopraw do smaku pieprzem i solą. Makaron ugotuj, odcedź, wymieszaj z olejem, wreszcie z soczewicą i pokrojonymi w kostkę pomidorami, selerem oraz cykorią. Dopraw sosem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.