SAŁATKA Z MAKARONEM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
- 3 czerwone papryki
- 250 g. makaronu
- 350 g. fasolki szparagowej
- 1 czerwona cebula cienko pokrojona
- 2 łyżki prażonego białego sezamu
- szklanka grubo posiekanych świeżych liści kolendry
- Składniki dressingu
- ¼ szklanki soku cytrynowego
- 1/3 szklanki oleju arachidowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka brązowego cukru
Sposób przygotowania/kroki
Oczyścić paprykę i pokroić na ćwiartki. Upiec na grillu (lub w piekarniku). Z usmażonej papryki zdjąć przypieczoną skórkę. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Wymieszać paprykę, makaron, fasolkę, cebulę, sezam i kolendrę. Aby przygotować dressing należy dokładnie wymieszać wszystkie jego składniki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu