SAŁATKA Z GRZYBKAMI
Składniki
- 1 nieduża główka kapusty pekińskiej,
- ćwierć selera korzeniowego,
- 10 dag marynowanych grzybów,
- 10 dag czerwonej papryki,
- 1 łyżeczka ostrej musztardy,
- 2 łyżki oliwy,
- garść posiekanej ziół (natka pietruszki, szczypiorek, koperek),
- sok z cytryny,
- sól,
- pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Kapustę obierz z zewnętrznych liści i drobno poszatkuj. Następnie obierz i zetrzyj na tarce z dużymi otworami selera, skrapiając go sokiem z cytryny. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w makaronik, grzybki odsącz i pokrój w plasterki. Wszystkie składniki wymieszaj. Musztardę wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, zmiksuj z olejem, dopraw do smaku i wymieszaj z jarzynkami oraz zieleniną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu