SAŁATKA SZPINAKOWA
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- spora garść świeżego szpinaku
- 4 plastry wędzonego boczku (12 dag)
- 1/2 szklanki orzeszków ziemnych
- Sos
- 3/4 l jogurtu
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania/kroki
Szpinak umyć, osuszyć w ściereczce, pokroić i przełożyć do salaterki. Orzechy posiekać. Boczek pokroić w wąskie paski, podsmażyć na patelni, ostudzić i dodać do szpinaku. W celu przygotowania sosu należy obrać cebulę i pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z oliwą oraz cebulą, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak polać sosem i posypać orzechami.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu