SAŁATKA ŚLEDZIOWA 3
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Przepis na każdy dzień
- 2 filety ze śledzia a la matjas
- 5 ziemniaków
- 3 czerwone buraki
- 2 cebule
- 1 ugotowane na twardo jajko
- 2 kwaśne jabłka
- łyżka octu 6%
- 100 ml bitej śmietany
Sposób przygotowania/kroki
Filety wymoczyć w wodzie ok 1 godz. Osączyć i pokroić na kawałki. Buraki umyć i ugotować w mundurkach. Następnie ziemniaki obrać. Cebulę drobno posiekać. Buraki, ziemniaki i obrane jabłka pokroić w kostkę. Dodać cebulę i ocet, wymieszać. Filety obłożyć mieszaniną warzyw. Posypać posiekanym jajkiem. Na końcu śledzie obłożyć bitą śmietaną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu