You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
RYŻ PO MEKSYKAŃSKU
recipe image RYŻ PO MEKSYKAŃSKU
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 50 dag. mięsa wołowego (może być gulaszowe)
  • 3 woreczki ryżu
  • papryka
  • czosnek
  • słoiczek przecieru pomidorowego lub pomidory z puszki
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • natka pietruszki
Sposób przygotowania/kroki
Pokrojone mięso w kostkę podsmażyć, przyprawić. Do podduszonego mięsa dodać przecier, ryż, paprykę pokrojoną w kostkę i drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek. Pod koniec duszenia dodać kukurydze i fasolkę, doprawić tak, aby przyprawa była pikantna. Gotową potrawę posypać posiekaną natką pietruszki.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.