ROTINI Z WIEPRZOWINĄ I ŚMIETANĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
- 450 g makaronu rotini,
- 250 g mielonej wieprzowiny,
- 200 g tartego parmezanu,
- 2 szklanki wody,
- 250 ml śmietany 36%,
- 1 ząbek czosnku,
- 2 łyżki oleju,
- szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Ugotuj makaron i odsącz go. Następnie na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć wieprzowinę, rozgnieciony czosnek, całość dopraw solą. Gdy już mięso się usmaży wlej śmietankę, wodę, dodaj makaron oraz parmezan, całość wymieszaj i podsmaż jeszcze przez 5 minut. Zanim podasz posyp parmezanem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu