You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
ROTINI Z WIEPRZOWINĄ I ŚMIETANĄ
recipe image ROTINI Z WIEPRZOWINĄ I ŚMIETANĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 450 g makaronu rotini,
  • 250 g mielonej wieprzowiny,
  • 200 g tartego parmezanu,
  • 2 szklanki wody,
  • 250 ml śmietany 36%,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki oleju,
  • szczypta soli.
Sposób przygotowania/kroki
Ugotuj makaron i odsącz go. Następnie na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć wieprzowinę, rozgnieciony czosnek, całość dopraw solą. Gdy już mięso się usmaży wlej śmietankę, wodę, dodaj makaron oraz parmezan, całość wymieszaj i podsmaż jeszcze przez 5 minut. Zanim podasz posyp parmezanem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.