You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
QUESADILLE ZE SZPINAKIEM I KOZIM SEREM
recipe image QUESADILLE ZE SZPINAKIEM I KOZIM SEREM
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie amerykańskie
Przepis na każdy dzień
  • 4 tortille
  • opakowanie mrożonego szpinaku (lub ok. 200 g. świeżego szpinaku)
  • 20 dag. koziego sera
  • 1 cebula drobno posiekana
  • wyciśnięty ząbek czosnku (ile kto lubi)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • starty żółty ser
  • 1 awokado
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • sok z limonki (ewentualnie cytryny)
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania/kroki
Świeży szpinak chwilę gotować w osolonej wodzie, następnie odcedzić i odcisnąć nadmiar wody, z kolei mrożony wrzucić do garnka i chwilę gotować, tak aby rozmarzł i żeby nadmiar wody odparował. Szpinak wymieszać z jogurtem, czosnkiem, cebulą i przyprawami (solą i pieprzem). Kozi ser pokroić w cienkie plastry. Jedną tortillę położyć na patelni najlepiej grillowej, na nią nałożyć ½ szpinaku i sera koziego, posypać żółtym serem, nakryć drugą tortillą i smażyć aż zbrązowieje. Wybrać miąższ z awokado, pokroić, polać sokiem z limonki (ewentualnie cytryny) żeby nie ściemniało, dodać kolendrę, wymieszać. Usmażone quesadille można pokroić na połówki lub ćwiartki i podać z awokado.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.