POTRAWKA Z WARZYWAMI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnie azjatyckie
Przepis na każdy dzień
- 20 dag pieczarki
- 40 dag pierś z kurczaka
- 15 dag ryżu basmati
- 1 szt. czerwona papryka
- 20 dag fasolka szparagowa
- 400 ml rosół
- 3 łyżeczki pasta curry
- 200 ml mleczko kokosowe
- sól
- 1 łyżka oleju
- 1 pęczek cebuli dymka
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
Sposób przygotowania/kroki
Paprykę i dymkę pokroić, pieczarki pokroić na ćwiartki. Piersi pokroić w kostkę. W osolonej wodzie ugotować ryż. Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso. Osobno podsmażyć pieczarki z papryką, wlać mleczko kokosowe i 250 ml wody. Dodać curry i gotować ok. 5 minut. Na końcu dodać mięso, cebulę dymkę i fasolkę, gotować 5 min. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać z ugotowanym ryżem.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu