PIECZONE KIEŁBASKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
- 30 dag cienkiej kiełbasy,
- 2 czerstwe bułki,
- 2 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- 1 jajko,
- pół szklanki mleka,
- garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, tymianek, bazylia),
- sól, pieprz,
- tarta bułka,
- tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Namocz bułki w mleku. Następnie drobno posiekaj cebulę i uduś na łyżce tłuszczu. Potem przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrojone mięso wymieszaj z czosnkiem, usmażoną cebulą i zieleniną, dodaj odciśnięte bułki oraz jajko, wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Jeśli masa okazałaby się zbyt rzadka, możesz dodać trochę tartej bułki. Teraz z mięsnej masy formuj wałeczki wielkości małych parówek i obtaczaj w bułce tartej, a następnie smaż na złoty kolor. Rumiane parówki włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu