You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PIECZONE KIEŁBASKI
recipe image PIECZONE KIEŁBASKI
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 30 dag cienkiej kiełbasy,
  • 2 czerstwe bułki,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 jajko,
  • pół szklanki mleka,
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, tymianek, bazylia),
  • sól, pieprz,
  • tarta bułka,
  • tłuszcz do smażenia.
Sposób przygotowania/kroki
Namocz bułki w mleku. Następnie drobno posiekaj cebulę i uduś na łyżce tłuszczu. Potem przeciśnij czosnek przez praskę. Pokrojone mięso wymieszaj z czosnkiem, usmażoną cebulą i zieleniną, dodaj odciśnięte bułki oraz jajko, wyrób na jednolitą masę i dopraw do smaku. Jeśli masa okazałaby się zbyt rzadka, możesz dodać trochę tartej bułki. Teraz z mięsnej masy formuj wałeczki wielkości małych parówek i obtaczaj w bułce tartej, a następnie smaż na złoty kolor. Rumiane parówki włóż na kilka minut do nagrzanego piekarnika.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.