You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PARÓWKI W ROSOLE
recipe image PARÓWKI W ROSOLE
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 8 parówek,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego rozpuszczonego w 1/2 szklanki rosołu z kostki,
  • 3 łyżki oliwy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 szklanki rosołu z kostki,
  • 2 strąki kolorowej papryki,
  • 1 szklanka ryżu,
  • sól,
  • pieprz,
  • garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, szczypiorek, bazylia).
Sposób przygotowania/kroki
Obierz z osłonek parówki, pokrój w plasterki. Następnie paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Na tłuszczu podsmaż paprykę, dodaj pokrojone parówki i duś przez 5 minut, ciągle mieszając. Potem rosół wymieszaj z koncentratem. Wypłucz na cedzaku ryż pod bieżącą wodą. Przeciśnij przez praskę czosnek, po czym dodaj do parówek wraz z ryżem, wymieszaj, zalej rosołem z pomidorami i raz jeszcze dobrze wymieszaj. Ewentualnie dopraw. Duś pod przykryciem na małym ogniu do miękkości przez około pół godziny, często mieszając. Przed podaniem obficie posyp zieleniną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.