You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PARÓWKI W POMIDORACH
recipe image PARÓWKI W POMIDORACH
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Przepis na każdy dzień
  • 40 dag parówek (drobiowe lub sojowe),
  • 10 dag boczku lub wędliny,
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego lub 1 szklanka pomidorów w zalewie,
  • 1 cebula,
  • 1 strąk kolorowej papryki,
  • garść posiekanej zieleniny (bazylia, natka pietruszki),
  • 2-3 łyżki margaryny,
  • sól, pieprz.
Sposób przygotowania/kroki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paseczki. Potem cebulę pokrój w kostkę, dodaj paprykę oraz boczek, podsmaż na tłuszczu. Dodaj przecier pomidorowy (jeśli korzystasz z pomidorów w zalewie, odciśnij je i rozgnieć widelcem) i duś do chwili, gdy sos nieco zgęstnieje, dopraw do smaku. Parówki obierz z osłonek i pokrój w plasterki. Wrzuć do sosu i, stale mieszając, gotuj na małym ogniu 10 minut. Przed podaniem obficie posyp zieleniną.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.