You are here::
 
 

Email this recipe
Print this recipe
PAPRYKA FASZEROWANA WIEPRZOWINĄ
recipe image PAPRYKA FASZEROWANA WIEPRZOWINĄ
Składniki
W skrócie
Główne składniki
Trudność
Kuchnia europejska
Kuchnia domowa
Przepis na każdy dzień
  • pół kg mięsa wieprzowego,
  • 12 papryk,
  • 10 dag boczku wędzonego,
  • 15 dag słoniny,
  • 2 szklanki bulionu,
  • 25 dag sera feta twardego,
  • 2 szklanki soku pomidorowego,
  • 1 szklanka bulionu do podlania papryki,
  • sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny mielony.
Sposób przygotowania/kroki
Papryki umyj, odetnij część z ogonkiem i oczyść z nasion. Następnie wieprzowinę pokrój w kostkę i duś pod przykryciem w bulionie przez pół godziny, do czasu aż zmięknie. Słoninę pokrój w drobną kostkę, a ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie przygotowane składniki wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, ponadziewaj papryki. Paprky przykryj odkrojonym ogonkiem, po czym ułóż je w żaroodpornym naczyniu, zalej sokiem pomidorowym oraz szklanką bulionu i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez półtorej godziny.
Uwagi, oceny i recenzje przepisu
 
 
 
 

Logowanie



Załóż konto w serwisie, oceniaj przepisy, dodawaj nowe.